Perpetuum imobiliaris

Si uite-asa ne tot renovam noi apartamentul de vreo 3 luni. Cand am gatat de carat mobila (pan’ la 6 pe scari, prietenii stiu de ce… ma-njura), de cumparat covoare, de montat Rapirea din Serai pe perete si nelipsitul semn al dolarului pe tavan, a venit vecinul de la 8 ca sa schimbam tevile de incalzire in camera mica. Ca cupru, ca nu stiu ce, ca facem o treaba chizdoasa. Io, cum ma pricep io asa la tate [la tate in sensul de toate, nu in sensul tzatze, ca la alea chiar ma pricep], oricum n-am inteles nimic, de mine putea sa-mi puna si titan. Prin urmare, cu bucurie am acceptat, mai ales ca ala era singurul calorifer din casa rece ca mortu’. Intr-o sambata s-a petrecut actiunea; evident, ca in rest cine drac e la domiciliu in timpul zilei? Da’ ce zic eu aici? Timpul zilei? Pe masa, fie-mi cu iertare, ca instalaretul a iesit din casa mea la ora 2 dimineata, in sfanta zi de duminica. Nici macar sa ma duc sa ma-mbat de nervi nu mai puteam, ca si pentru aia era mult prea deosebit de foarte tarziu. Si, in ciuda tuturor aparentelor, nu mi-a facut masaj erotic pana la ora aia. Ba din contra, dupa ce mi-or dat cu flexu’ pe langa peretii proaspat vopsiti si ce naiba or mai facut p-acolo, o venit momentul apoteotic in care totu’ era brici si or facut testul instalatiei. Si ghici la cine, de pe toata coloana, susura mandra teava proaspat montata? Si uite-asa am stat eu cu ligheanul sub calorifer pana lunea urmatoare.

Dar a trecut, m-am calmat. Si marea era lina, si nisipul fin, si casuta noastra era minunat de ordonata, si putea si mie sa-mi tihneasca motaitul pe canapea. Pana sambata asta, cand au venit vecinii de sub mine sa imi comunice ca li se infiltreaza apa in tavan. Si ghici pe cine am chemat? Noroc ca de data asta e altul, ca altfel riscam sa devin sentimental cu instalaretul. Bine, asta e al 3-lea de fapt, si repara o treaba de cacat facuta de primul, adica ala care mi-a lucrat cand renovam din temelii betonul ceausist. No, ce n-ati inteles?  Eheiiii, da’ nu-i chiar asa simplu si direct, fiindca si deoarece, va provoc sa spuneti in ce consta noua [ a n-a mia ] reparatie. Aud? Da da da daaaaaa!!! Peretele meu de rigips din debaraua cu miliardele de papuci a “nevestemii” tocmai a fost transat ca porcul la ignat. Sunt bucuros ca un grizzly trezit din hibernare.

Oare ce naiba mai urmeaza?

Oricum, sa stiti de la mine, ca ala care a zis sa nu-ti faci de lucru cu prechinii a fost hal mai mare dobitoc! Singura lucrare din casa de care sunt 100% multumit este instalatia electrica. Si asta pentru ca or mesterit-o pisoiasul cretoblond [noi ne iubim, asa ca-mi permit] si baietii lui. Intr-un acces monstruos de altruism, va promit ca va dau numarul lui de telefon daca va gadila la panoul electric. 

PS: Nimic in lumea asta nu-i pe gratis, nici macar ajutorul prietenilor. Si stiti de ce? Pai pentru ca MUNCA SE PLATESTE! Atata numa’ tre sa tii minte cand apelezi la oameni apropiati; si sa le rasplatesti efortul, asa cum iti place si tie.

Hai romania!

Daca te asteptai la un mesaj politic meschin, sustinator al vreunuia dintre cei doi catindati, nu asta e locul potrivit. Sigur gasesti destule asemenea indemnuri intre sms-urile din telefon.

Asadar, dilema zilei:
De ce e nasol sa fi roman?
Pentru ca desi esti sofer profesionist de 30 de ani, nu ai condus niciodata pe autostrada. Pana azi. Iar azi ai ramas fara permis din cauza asta. Ironic. Nu?

O fi si ala talamb, da' si vacile invata drumul spre casa prin repetitie. Ca aia e muma intelepciunii oricarei dobitoace.

PS: Mesajul din titlu este dedicat fetelor noastre de la nationala de handbal, caci azi a inceput Campionatul Mondial. Ele merita mult mai multa atentie decat nimicurile astea politice, pe care le vedem la televizor in ultimele zile. Prin urmare, Hai Romania!


Impresii de la Viena

  • ungurii sunt nebuni cu autostrazile lor. Noi n-avem studiu de fezabilitate pe Arad - Nadlac si ei deja lucreaza din gros pe partea lor. De centura Budapestei nu mai vorbesc. Pentru ca pot, pentru ca vor, si pentru ca-s unguri, nu lehuze decebaliene.  
  • in Szeged e prapad cu drumurile, da’ se munceste puternic
  • nu inteleg de ce nu pot plati haleala cu cardul nici la Premier, nici la Szeged Plaza si nici la McDonalds pe M0.
  • limba romana este limba de circulatie internationala. Altfel nu-mi explic de ce “localnicii” o vorbesc peste tot prin Europa.
  • austriecii de rand sunt poligloti: vorbesc germana si germana
  • ungurii sunt cei mai poligloti
  • targul de Craciun de la Viena inseamna vin fiert, turta dulce, globuri de craciun cu 20 de euro bucata [lucrate manual in Romania], bratwurst, langosi si voie buna. Nu inseamna ca rupi tejgheaua la H&M cu 100 de euro.
  • Viena inseamna multa, foarte multa istorie, cladiri superbe si parcuri imense. Inseamna civilizatie, bun gust si eleganta. Si opulenta, ca nu degeaba au luat si pielea de pe noi, sarbi, croati etc., “decat” vreo 400 de ani.
  • suna amuzant dar de fapt e trist: suntem colonizati de asiatici. Prin orice capitala am fost, ii plin de din astia cu ochii mijiti. In permanenta, adica de la natura. Io-i suspectez pe cei mai multi dintre ei ca-s chinezi, da’ sincer, nu pot sa fac diferenta… Nu sunt rasist [m-am controlat, deci nu va mint], da’ parca as prefera sa nu ne mai faca, asa de multi, vizite atat de lungi, recte pe viata
  • Viena e mult mai linistita si mai curata decat Praga. Decat Budapesta e doar mai linistita.
  • cel mai fain muzeu e Schonbrunn-ul. Acolo-i gradina zoologica, nu de alta. Ce, credeati ca pot mima interesul in fata unui tablou mai mult de 3 secunde?
  • cea mai frumoasa fata pe care am vazut-o in toata excursia e tot prietena mea. Deci da, sunt un modest, si da, austriecii sunt urati.
  • Hofburg-ul m-a impresionat cu adevarat. Interesant cum un mastodont de piatra [sau ce o fi] poate fi atat de placut ochiului.
  • lasati masina in parcare si luati metroul. Este excelent pus la punct si te lasa exact la punctele de mare interes. Un abonament de 24 de ore, pe toate liniile de transport in comun [metrou, tramvai, autobuz, trotineta, zmeu, balon] costa 5.70 euro. Pentru 48 de ore platesti 10 euro iar pentru 72, 13 euro si ceva.