Dilema pungilor de plastic

Da, e buna legea aia cu plasele in magazine! Dar nu, nu are nimic de-a face cu ecologia!Teoretic si practic, ar fi frumos sa va spun si de ce cred asta, ca doar nu-s ziarist sa scriu dupa dictare!

Asadar: legea e buna deoarece cretinul cu 2 clase facute la depou nu va fi dispus sa dea 6 bani pe o plasuta, drept urmare, nu va mai avea ce sa lase pe trotuar, la el in fata usii, in fata blocului, in poiana din padure, la masa pe frunte etc. Ce sa-i faci, asa suntem noi, luam si bobarnace cu sacul daca tot is pe gratis, dupa care le aruncam unde ne dicteaza spiritul civic! Adica oriunde, "ce e ala spirit civic, se da la magazin?"

Bun! Una am lamurit-o! A doua pe teava! Deci chestia asta cu sa evitam plasele de plastic,ca nu sunt ecologice, e praf in ochi! Cam care ar fi alternativa? Pai ori plasele de rafie, care intr-adevar sunt ok si trainice dar arata ca curu', ori plasele din hartie! Hopaaaa, din hartie?! Pai nenea, hartia se face din celuloza, si celuloza din copacul maaaaaaaaaarreeee! Pai pe mine la gradi asa m-o invatat! Si daca tot se face hartia din copac, copacul trebuie taiat nu-i asa? Ca doar nu-ti duci cumparaturile, te stergi la cur sau scrii direct in/cu/pe scoarta! Si daca taiem copacul si pe urma ne miram ca-s 35 de grade in mai ce-am facut?!

4 comments:

Anonim spunea...

bre, nimeni nu pricepe cum vine asta: hartie = ecologic :-)
pai e simplu: lemnul este printre putinele resurse regenerabile ale planetei. bineinteles ca asta presupune exploatare rationala si plantare regulata de arbori, ceea ce e prea mult sa ceri de la romani. in schimb, in tari ca finlanda se poate (principala lor industrie este exploatarea lemnului, si totusi au inca suprafata impadurita 86% din teritoriu)

TomSiJerry spunea...

eh, Romania nu e Finlanda :)
in afara de asta, la ritmul in care se defriseaza pe planeta, nu numai la noi, nu stiu cat de regenerabila e padurea, tinand cont ca un brad are nevoie de 30 de ani pentru a ajunge la maturitate. si asta e un brad. la stejar sau fag vorbim de peste 50 ani deja...
o fi mai bine cu pungi din hartie ca-s biodegradabile, dar cam atat.

Anonim spunea...

hmm, se pare ca m-am grabit si am uitat sa precizez punctul cel mai important: hartia nu este obligatoriu facuta din lemn! :-) daca dai un search pe google dupa "tree free paper" sau "ecological paper" o sa fii surprins de cate alternative sunt... atata timp cat exista tehnologie si mai ales bunavointa!

TomSiJerry spunea...

sincer, asta n-am stiut :). uite ca e bun si blogging-ul la ceva: mai inveti chestii noi!
stii care e problema, din cate stiu eu, buna vointa nu prea aduce bani, ba din contra :(. e cam aceeasi situatia cu cea a masinilor electrice, din pacate. ele nu-si justifica investitia din partea producatorului, asa ca nu se prea inghesuie lumea sa le dezvolte.
stii cum e aia cu: "cu cinstea si onoarea mori de foame"... :)

Trimiteți un comentariu