Saracia televiziunilor, bucuria sportului

Telesport este o televiziune ce a fost infiintata in scopuri pe care n-am chef acum sa le discut, si si-a trait gloria timp de un an, iar acum da sa moara. Sport Klub e finantata din afara, dar nu cred ca are cine stie ce putere pe plan intern. Transmite totusi Bundesliga, dar aia pe mine unul nu ma impresioneaza, desi e mult peste tampenia asta la care cu exces de zel i se spune Liga I...

Ce mai au in comun cele doua televiziuni? Simplu, transmisiuni in direct din baschet, polo, volei, handbal sau ciclism de exemplu. Cine castiga din treaba asta? In primul rand noi astia, posesorii unei inteligente care ne permite sa avem o apreciere mai mare pentru asemenea sporturi decat pentru fotbal! Propozitia anterioara nu este un semn al arogantei mele! Incercati sa urmariti stirile sportive ale unei, oricarei, televiziuni din Romania, si cred ca atunci ma veti intelege!

In al doilea rand, enorm de castigat au chiar sporturile astea! Prin transmiterea in direct a unor meciuri, respectiva activitate castiga, incet incet, un capital de imagine imens, chiar daca la inceput rating-ul e mic! 

Ce mi-a venit? Pai tocmai ma uit la un meci de baschet din campionatul nostru, pe Telesport. Asta in particular nu e prea spectaculos, dar tin minte un Carbochim Cluj - Atlassib Sibiu de acum vreo 3 saptamani cand am stat cu ochii lipiti de ecran timp de doua reprize de prelungiri! Si mai tin minte cele cateva meciuri de baschet din Liga Campionilor, Liga Campionilor!, pe care le-am vazut in direct pe Sport Klub, unde calitatea este foarte apropiata, daca nu chiar egala, cu cea din NBA! Cine nu stie ce inseamna NBA... n-are rost sa citeasca post-ul asta! 

Ca sa nu fiu acuzat ca fac reclama doar unora, ma simt nevoit sa ii laud si pe cei de la Sport Ro pentru transmisiunile din handbal, la care chiar suntem buni si merita, iar pe cei de la Sport1 pentru poker!
Si mai sunt atatea sporturi minunate... oamenii trebuie educati! Pasiunea pentru ceva e o chestie care se cultiva, dar mai intai trebuie sa stii ca acel ceva exista!

2 comments:

Anonim spunea...

Intamplator am prins acum o saptamana stirile din sport. Adica intamplator m-am uitat si eu. Am fost surprinsa ca au dat stiri din diverse sporturi. E drept ca au inceput cu fotbalul, dar au fost stiri din rugby, tenis, handbal si fete si baieti. Si culmea, nu cred ca in respectivele stiri se zicea ceva de gagicile vre-unui fotbalist sau de masinile lu altu. Nu stiu ce i-a apucat sau daca a fost ceva intamplator, dar sper sa ii tina, sa mai dea si stiri variate. Nu mai stiu ce televiziune era, dar nu era TVR1

TomSiJerry spunea...

ma pregateam sa zic ca sigur te-ai uitat la TVR :)). io ultima emisiune din asta pe care am vazut-o a inceput in felul urmator: "Buna seara, Gigi Becali"...apai da-o dracu!

Trimiteți un comentariu