Cersetoria este o afacere

Nu spun nimic nou! Cine a stat putin si s-a gandit la treaba asta probabil ca isi da seama ca am dreptate! Totul este sa ai o poveste si sa stii cum sa o spui! Cine a vazut filmul Filantropica ( cel mai bun film romanesc de dupa 90 dupa parerea mea - Dinica genial! ) poate sa recunoasca tiparul readat de pelicula, reprodus in realitate!
Nu e musai ca cersetorii sa fie jerpeliti si sa miroasa! Cati dintre noi nu am dat bani unor batranei bine imbracati cu o atitudine umila? Scenariul care ni-l vand ei este saracia demna! Si ni-l vand foarte bine, caci succesul lor este aproape garantat! Suntem tentati sa ne gandim la proprii bunici si de aia avem mana larga!
Bine-nteles ca intre ei sunt si unii sinceri care fac treaba asta din disperare, dar sa nu fim naivi! Lumea cersetorilor este foarte dura! Locurile "bune" se platesc iar incalcarea teritoriului se poate plati chiar si cu viata! Oamenii aia umili devin niste fiare cand e vorba sa isi apere zonele! Poate e socant, dar daca te gandesti ca unii cersetori castiga si cate 1 milion pe zi treburile incep sa devina clare! 100 RON * 30 zile = 3000 RON / luna! Pai asta este un salar decent oriunde in tara asta! Cati dintre cei care lucreaza pot sa spuna ca dupa o luna de efort intelectual sau fizic se pot bucura de o remuneratie similara?
Evident, nu toti banii le raman lor, caci, asa cum am zis, "locul" se plateste! Iar in pret intra si mita data politiei, agentilor de paza ( acolo unde este cazul ) si altor personaje similare!

0 comments:

Trimiteți un comentariu