Dai un ban da’ tot degeaba

Daca nu stiati, sunt programator. Tocilar, geek, soarece de monitor, etc. Ziceti-i cum vreti!

Toata viata am sustinut sus si tare ca mie nu-mi place sa fac GUI, ca io n-am nervi de bibilit tabele si “mutat” pixeli. Dar iaca, m-am grabit sa zic “ho” pana nu sarisem gardu’, si uite ca am ajuns sa lucrez in Flex. RIA, dinamism, figuri, briz-brizuri, alea alea…

Ca orice programator normal la cap, folosesc un IDE, ca nu mi-oi scrie codul in Vim sau NotePad! Aia e pentru cei hardcore, care stiu cum arata soarele sau terenul de fotbal doar din poze! IDE-uri pentru Flex sunt destule, si gratuite si nu, dar toata documentatia de carti e scrisa pentru “preaiubitul” meu Flex Builder! Mai pe intelesul poporului, ti se spune ca esti liber sa folosesti ce vrea intelectul tau, dar in acelasi timp esti directionat fortat spre un anumit produs!

Si produsul ala, care e construit peste unul foarte bun si moca de altfel ( Eclipse ), are o licenta de aproximativ 300 de dolari! Asta n-ar fi mare paguba ca plateste firma, dar crapa din 5 in 5 minute! , desi in banii astia parca ai niste pretentii nu?!

Apai da-o dracu’ Adobe draga! V-ati apucat si voi de vandut shiny bullshit exact ca Billy?

2 comments:

Unknown spunea...

Salut,

Imi pare rau sa aud ca ai probleme. Poti sa dai mai multe detalii despre conditiile in care iti "crapa"? Eu il folosesc aproape zilnic, si pot sa spun ca nu intampin aceste probleme :)

Ai submitat un bug la http://bugs.adobe.com? Este o idee buna sa submiti, pentru ca astfel putem sa fixam problemele.

Si nu in ultimul rand, cred ca este exagerata remarca ca "fortam" utilizatorii sa foloseasca Flex Builderul. Sunt foarte putine lucruri care sunt in documentatie si care nu pot fi facute cu celelalte IDE-uri (wizardi facuti de noi pentru web services, de ex., este normal sa mearga doar in FB, pentru ca doar in FB sunt implementati).

Disclaimer: lucrez la Adobe ca Platform Evangelist (fost Flex Builder inginer :D)

TomSiJerry spunea...

Salut Mihai. Din motive de comoditate, n-am trimis un bug report la voi, dar poate ca o sa fac treaba asta intr-o zi :)... cand mi-oi aduna "curaj".

De crapat, crapa tot la al 6 -lea sau al 7-lea launch in Debug, si "zice" ca Flash Player-ul instalat nu e bun... de acolo incolo, ca sa mai pot lansa aplicatii, trebuie sa inchid si redeschid Flex Builder.

Poate ca sunt subiectiv cand zic ca suntem fortati inspre Flex Builder, dar cartea pe care am citit-o eu pe post de entry in lumea Flex si AS3 era toata conceputa presupunandu-se ca folosesti respectivul IDE.

Asta nu e neaparat rau, sa nu fiu inteles gresit! Din contra, eu consider Flex Builder ca fiind un tool chiar bun! Dar la banii aia, imi permit sa am niste pretentii, asa cum, la randul lor, clientii nostri au pretentii serioase pentru ca platesc serviciile noastre!

Ah, si inca una pentru sufletul meu de linuxist, cand iesim din alpha? :)

Trimiteți un comentariu