Nu fiti paltonari… va poate costa chiar si viata!

Am inteles, la sfarsit de saptamana, vrei sa mergi sa te relaxezi la munte! Vrei sa simti si tu aerul ala curat si tare! Foarte fain, si foarte pozitiv!

 

O mica problema am totusi: daca nu stii sa schiezi si nici cu placa nu-ti place, atunci te rog deosebit de foarte frumos nu veni gura casca la baza partiei! Partia este pentru cei cu sporturile de iarna, nu pentru pitipoance pe tocuri sau gelati cu bot ascutit la pantofi! Da da, inclusiv partea de la sosire! E clar?!

 

Daca nu faci parte din nici una din cele doua categorii amintite, dar totusi reusesti printr-un exercitiu de pura vointa sa iti faci de lucru prin preajma pantelor pentru schiori, nu te simti jignit de sfaturile mele! Muta-te la una din terasele cu vedere la zona respectiva, sau poate chiar la locatia destinata saniusului! Vezi tu unde iti place mai tare!

 

Corect, muntele e pentru toti, nu e mosia lui tata, dar daca nu practici nimic, atunci poti sa mergi sa respiri aer curat in padure sau oriunde altundeva, numai pe partie nu! In felul asta, poti sa fi sigur ca practicantii iti vor fi recunoscatori ca nu-i incurci, si scapi si de un mare risc: acela da a-ti trece cineva cu cantul peste glezne! Prin urmare, iti faci un serviciu si tie, dar mai ales noua!

 

In alta ordine de idei, avertismentul din titlu e cat se poate de serios! In fiecare an vad la televizor oameni recuperati de Salvamont de pe te miri unde. Aproape de fiecare data sunt idioti temerari care pleaca pe munte in pantofi de sport. Daca mai e si vara, sigur au pe ei un tricou si nimic altceva! In plus, de multe ori aleg traseele cele mai grele! Muntele trebuie respectat! Nu trebuie sa fi geniu ca sa iti dai seama ca vremea se poate schimba in 5 minute, si dintr-o zi senina te poti trezi cu mega furtuna si vijelia peste capul tau! Si asta vara! Nu te apuci sa urci la Crucea de pe Caraiman in noiembrie ( Dumnezeu sa-i ierte! ) !

 

O drumetie la munte nu e totuna cu shopping-ul la mall oameni buni! 

0 comments:

Trimiteți un comentariu