Avansat post-mortem

Ce-i prostia asta? Ce sens are? Al cui orgoliu il gadila? Omul a murit, nu are nevoie de recunostinta noastra profana. In egoismul nostru meschin, ni se pare ca ridicarea in grad a defunctului, canonizarea lui, ne absolva de nepasarea cu care l-am tratat in timpul vietii. Ce ipocrizie! De fapt, ego-ul fastacit e cel care trebuie satisfacut, linistit, impacat… sinele e mai puternic decat indiferenta, chiar recomandata in astfel de situatii. 

2 comments:

Anonim spunea...

Avansarea post-mortem se face pentru familia acestuia. Grad mai mare inseamna solda mai mare => venituri mai mari pentru sotia decedatului (care este posibil sa fie casnica) si pentru copii (foarte probabil inca minori). Chiar nu are nici o legatura cu orgoliul cuiva.

TomSiJerry spunea...

Ai dreptate. La aspectul pecuniar nu m-am gandit. Eu am reactionat la faptul ca de fiecare data cand moare un soldat, aflam de la televizor ca a fost avansat post-mortem, si mi se parea ca e un fel recunostinta nula... dar la bani nu m-am gandit, si asta este intr-adevar un aspect foarte important.

Trimiteți un comentariu