Paradoxul de a fi roman

Pleci din tara in excursie. Ai in gura acelasi gust amar pe care ti-l ofera viata de zi cu zi in Romania, si traiul de cetatean roman.
La ce ma refer? Ma refer la mizeria din orase si din afara lor. Ma refer la prostia semenilor nostri, care ne invaluie incomod si care parca se tot dilata, nicidecum sa se restranga. E peste tot, in trafic, la banca, la lucru etc. Ma mai refer si la modul in care politicienii isi bat joc de noi si mai ales, de banii nostri. Si as mai putea continua dar n-are nici un sens, ca le stiti si voi pe toate astea.
Brusc, ajungi la granita cu Serbia. Ai pasaport romanesc? Splendid! Atunci poti sa treci linistit, nici ca se uita la moaca ta. Pana la Belgrad drum foarte bun, iar de acolo, autostrada nene, pana la granita cu Croatia, ca deh, ei pot sa si construiasca ceva, chiar daca acum 15 ani isi dadeau cu bomba unii la altii.
Pentru cei care vor sa mearga cu masinile prin Serbia si au dubii am un sfat: nu este nici o problema, DAR ABSOLUT NICIUNA!
Continuand, ajung la vama sarbo-croata, e o mare de masini, natiile astea "se iubesc tare", asa ca se purica de numa unii pe altii! Esti roman? Excelent, "poftiti la noi"! Stampila si ai plecat! Nu te intreaba nimeni nimic! Toti stiu ca esti turist, ca mergi la mare, ca esti doldora de euro pe care o sa ii lasi la ei spre binele lor! Croatii sunt simpatici si primitori. Avand in vedere ca stiu ce cauti tu pe la ei, ar mai lipsi doar sa te stearga la fund, ca in rest, te ajuta cu orice.
Si inca un amanunt foarte important, in Croatia, din 500 de km, 450 sunt pe autostrada, care e excelenta ( daca merge un Clio cu motor de 1.4 cu 170km/h ;) va inchipuiti cam cat de bun e drumul :D ).
Concluzia e una singura! E bine sa fi roman, dar nu in Romania!

0 comments:

Trimiteți un comentariu