Pretul real al apartamentelor din Timisoara

In sfarsit, bula imobiliara s-a spart! Nu numai la Timisoara, ci in toata tara, dar eu ma limitez la piata pe care am urmarit-o! Era mai mult decat evident ca un apartament de 70 de metri patrati, intr-un bloc ceausist, de beton, nu are cum sa valoreze 90000 de euro! E absurd, suntem la Timisoara, nu la Tokyo!


Dar toata magaria era tinuta in functiune de catre speculanti si de banci!

Speculantul azi cumpara cu 1000 de euro metrul patrat si maine vroia 1100, ca gandesti ca de azi pe maine gresia se metamorfozeaza in marmura, fierul forjat in titan si betonul in caramida imbracata in BCA!

Banca pe de alta parte, are tot interesul sa dea credit cat mai mare, cu dobanda cat mai mare, pe cat mai multi ani, sa nu-si asume nici un risc ( vezi dobanzi modificate o data la doua luni si tot felul de alte obligativitati absurde, specificate in contract, pe care n-ai ce sa faci, trebuie sa le accepti, ca nu poti dormi in drum ). In felul asta, chiar banca e cea care finanteaza specula, ca deh, omul daca are de unde se imprumuta plateste tot mai mult pentru o locuinta, ca asa-i modelul: prost, putin si scump ca naiba!

Si uite-asa, de fraier pica tot ala oropsit, bou’ care trage ca robu' o luna ca sa-si plateasca rata si sa nu ii ploua in cap cand se culca…


Dar semne bune anul are! Lumea s-a cam ofuscat, nu mai vrea sa plateasca un pret absurd! Pe de alta parte, nici bancile nu mai dau imprumuturi, ca nu prea mai pot, iar situatia mondiala e “groasa rau”. Si uite-asa, un apartament cu 3 camere se vinde acum si cu aproximativ 65000 de euro, dupa ce in august costa 90000! Abia asta e un pret decent, ca nici asta nu e cel corect… dar e pe aproape, mult mai aproape de realitate!

1 comments:

Anonim spunea...

au scazut si in cluj preturile... de fapt nu se mai vinde nimic. doar chirii...

Trimiteți un comentariu